Annonsørinnhold:

7 ting du må vite om kredittkort

Et kredittkort er i mange tilfeller det beste betalingsmiddelet du kan bruke. Her kan du lese hvorfor, og i hvilke situasjoner det er spesielt gunstig å betale på kreditt. Er du redd for rentene? De kan du unngå, noe vi også tar med i tipsene.

1. Med kredittkort kan du få pengene tilbake

Å betale for varer og tjenester er tryggere med kredittkort enn andre betalingsløsninger. Dette skyldes det som på fagspråket kalles Chargeback. Siden du teknisk sett låner penger fra kredittselskapet, har selskapet et ansvar for at du får det du betalte for.

Hvis du mottar feilvare, selgeren går konkurs, eller lignende, er det lavere sjanse for å tape pengene dersom du betalte på kreditt.

Dette faktum ligger til grunn for flere av de andre viktige tingene du også bør vite om kredittkortet.

2. Du bør betale for reisen med kredittkort

I tillegg til at kredittkortet gir deg bedre forbrukerbeskyttelse når du kjøper en reise, er det ofte andre fordeler inkludert. For eksempel gir mange kort deg gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Forsikringen gjelder også for de du reiser sammen med, så lenge disse reise også ble betalt på samme vis.

Kravet er som regel at minimum 50% av reiseutgiftene ble betalt på kreditt. Det vil som regel si flybillettene. Mer informasjon om kredittkort for reise kan du lese på Kredittkortinfo.no.

Har du reiseforsikring fra før? Det lønner seg faktisk å ha to. Når én av forsikringene er gratis er det ingen grunn til å takke nei. Med dobbel forsikring har du bedre økonomisk dekning dersom du skulle være uheldig på turen.

Låneeksempel: Eff.rente 17,1 %, 15.000,- o/12 mnd, kostnad: 1.323, Totalt: 16.323

3. Du får ikke leiebil uten kredittkort

Du kan riktignok betale for leiebil med et vanlig bankkort hos noen bilutleieselskap, men omtrent samtlige krever også et kredittkort. Dette brukes til å reservere et depositum når du henter bilen.

Depositumet kan gjøre store innhogg i kontoen din, og dermed redusere likviditeten din når du er på reisen. Denne problemstillingen unngår du siden depositumet uansett kommer fra kredittkortet.

Merk deg også at du finner kredittkort som gir deg gratis egenandelforsikring og tankfeilforsikring for leiebil.

4. Du bør bruke kredittkort når du handler på nett

Sikkerhet er spesielt viktig når du handler på nett. Her også har du bedre forbrukerbeskyttelse når betalingen skjer med kredittkort, fremfor bankkort, overførsel eller fakturabetaling.

Du unngår også å redusere din egen likviditet. Dette kan bli viktig dersom du kjøper en kostbar vare som du er avhengig av å motta raskt.

I tillegg finner du en rekke kredittkort som har gir deg unike rabatter eller Cashback når du handler på nett. Noen av fordelsprogrammene inkluderer flere hundre av de største og mest populære nettbutikkene.

5. Du bør legge kortet inn i en betalingsapp

De fleste kredittkort er i dag kompatible med de mest brukte betalingsappene. Det gjør at du kan ha med deg betalingsmiddelet på mobiltelefonen eller smartklokken. Selve kortet kan du legge igjen på et trygt sted. Mobiltelefonen og smartklokken gir et ekstra vern mot tyveri (kode, fingeravtrykk, ansiktsgjenkjennelse).

Å ha med seg et virtuelt kort er ikke bare tryggere i forhold til svindel, tap og tyveri, men også helsemessig. Kortterminaler er en velkjent smittekilde, og du unngår bakterier og virus når du betaler kontaktløst.

6. Du bør ikke bruke kortet som en lånemulighet

De fleste som bruker kredittkort fornuftig opplever eierskapet til kortet som ubetinget positivt. Dessverre er det også de som bruker kredittmulighetene mindre fornuftig. Statistikk fra Gjeldsregisteret og kredittopplysningsbyråer viser en klar sammenheng mellom bruk av kreditter og gjeldsproblemer.

Dette skyldes at rentene i et kredittkort kan bli ganske høye. De rimeligste kortene har renter ned mot 15%, mens de dyreste kan ligge på godt over 30%.

Kortet bør derfor ikke brukes som en lånemulighet, men som et kurant og trygt betalingsmiddel. Samtidig bør du ha kontroll på forbruket, og være sikker på at du kan gjøre opp kreditten snarlig.

7. Kreditten kan bli rentefri

Alle fordelene med kredittkort kan bli lite eller mindre verdt hvis betalingen resulterer i høye rentekostnader. Imidlertid er det fullt mulig å unngå alle rentene hvis du bruker kortet fornuftig.

Slik blir et kredittkort rentefritt:

● Unngå å ta ut kontanter, overføre penger, eller betale regninger med kortet. Slike transaksjoner gir ikke rentefritak.

● Kreditten er rentefri i inntil 45 eller 50 dager når du betaler for varer og tjenester.

● Rentefritaket gjelder frem til forfall på neste regning. Gjør du opp hele saldoen blir det ingen renter.

Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker.

Powered by Labrador CMS