ANNONSØRINNHOLD:

Derfor bør du bruke en norsk børs til kryptohandel

Kryptovalutamarkedet har eksplodert de siste årene, og også nordmenn har kastet seg på kryptobølgen.

Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker

Det har imidlertid vært mange kontroverser i kryptomarkedene de siste årene, og mange store aktører i bransjen har gått konkurs i takt med fallende kryptopriser.

For nordmenn som ønsker å investere i kryptovaluta, så har disse hendelsene vist viktigheten av å bruke en norsk børs, og være forsiktige med å invester gjennom utenlandske aktører uten det samme regelverket som norske børser følger.

Norske børser har lisens fra Finanstilsynet

Det er mange gode grunner til å bruke en norsk børs dersom du planlegger å investere i kryptovaluta. Norske børser har blant annet lisens fra Finanstilsynet, noe som gjør at de må forholde seg til langt strengere lovverk enn utenlandske børser, og at de har lisens for å veksle- eller oppbevare virtuell valuta.

Selv om norske kryptobørser ikke er en del av Bankenes Sikringsfond, noe som gir deg garanti for innskudd om børsen mot formodning går konkurs, så holder de norske kryptobørsene kundenes midler adskilt fra egne midler. Dette gjør at du ikke står i fare for å tape alle pengene dine om børsen går konkurs.

I tillegg er det trygt å bruke norske børser, siden du registrerer deg med BankID, og på den måten ikke trenger å være redd for at noen misbruker identiteten din.

Det er også enkelt å kjøpe bitcoin og annen krypto gjennom de norske børsene, da disse tilbyr blant annet muligheten til å koble bankkontoen din direkte opp mot børsen, og også lar deg bruke Vipps til å handle.

Flere store børser i Norge

Det er ingen grunn til å gå veien om utenlandske børser om du vil handle kryptovaluta i Norge. Det er nemlig flere store kryptobørser som gir deg tilgang til de mest populære kryptovalutaene.

Den største handelsplassen for krypto er Firi. Denne børsen ble stiftet i 2017, og er i dag Nordens største tjeneste for kryptohandel. Over 130 000 nordmenn bruker Firi til å handle de største kryptovalutaene, og selskapet har i dag over 60 ansatte.

Firi betyr «fyrtårn» på norrønt, og ønsker å være et ledende lys i den kompliserte kryptoverdenen. Det høres ut som en god idé, for er det noe kryptovaluta nettopp er, så er det komplisert. Firi fikk lisens fra Finanstilsynet i 2019 som tjenestetilbyder for veksling og oppbevaring av virtuell valuta i Norge.

En annen stor norsk aktør innen handel av krypto er Norwegian Block Exchange, også kalt NBX. Også NBX er godkjent av Finanstilsynet, og ønsker å bli et knutepunkt for finansielle tjenester i kryptovalutaøkonomien, og lar nordmenn handle de mest populære kryptovalutaene på en enkel måte, med blant annet Vipps og BankID.

NBX ble stiftet av grunnleggeren av flyselskapet Norwegian, nemlig Bjørn Kjos med familie.

Mange store selskaper har investert i NBX, blant annet Sparebanken Øst, og selskapet satser også internasjonalt.

Ut over dette så lar aktører som meglerhuset Nordnet deg handle ulike aksjer i store kryptoselskaper, noe som gir deg en indirekte eksponering mot kryptovalutamarkedet.

Powered by Labrador CMS