Annonsørinnhold:

En kortreist spaopplevelse

Hvorfor dra på Spa i Budapest eller Tallin, når du kan dra til Drammen?

Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker.

Du trenger ikke reise så langt som du kanskje tror, om du søker et lite avbrekk fra hverdagen. Hos et av Norges største og mest moderne badeanlegg har de lagt til rette for at du skal kunne finne roen, om det så bare er for en liten time eller to.

- De fleste forbinder oss med bading og trening, men det er ikke alle som er klar over at vi også har en egen velværeavdeling, sier Kristina Vinda, daglig leder hos Drammensbadet, som mener alle burde unne seg litt hverdagsluksus fra tid til annen.

- Mange, særlig småbarnsmødre, setter seg selv bakerst i rekken. Men å få en time-out fra hverdagens stress og mas, er en verdifull investering. Noen unner seg kanskje en spa-helg i året, men om man bare kan sette av litt tid hver uke, om det så bare er for et par timer, så tror jeg man får det enda bedre med seg selv, sier Vinda.

Flere helsebringende effekter

Både tørrbadstue, dampbad, infrarød badstue og boblebad er blant fasilitetene i velværeavdelingen, og alle disse kan med fordel kombineres med en rask dusj og en dukkert i den populære kaldkulpen.

- Tørrbadstuen, som er en klassisk badstue, holder 75-90 grader og har en luftfuktighet på 5-15%. Her vil porene åpne seg og svette og overflødige hudceller vil forsvinne i dusjen. Dampbadet er på 40-45 grader og har 100% luftfuktighet. Dette er et rom kun dekket av fliser, hvor man kan sitte lenge og slappe av, forteller Pia H. Skretteberg, avdelingsleder i kafé og velværeavdelingen.

I den infrarøde badstuen kan man svette tre ganger så mye som i en vanlig badstue. Dette fordi strålene varmer opp kroppen innenfra først, i motsetning til tørrbadstue som varmer deg opp fra utsiden.
I den infrarøde badstuen kan man svette tre ganger så mye som i en vanlig badstue. Dette fordi strålene varmer opp kroppen innenfra først, i motsetning til tørrbadstue som varmer deg opp fra utsiden.

- Kort fortalt skal denne badstuen redusere stress, forbedre huden, brenne kalorier, fjerne cellulitter, lette på smerte, fjerne gifter og forbedre immunforsvaret, forklarer Skretteberg.

- Drar hit for å slappe av

En som jevnlig benytter seg av velværeavdelingen, er Laila Christin Stenberg (41) fra Hyggen. Hun reiser til Drammensbadet så ofte hun kan for å senke skuldrene og koble av.

- Her finner jeg stillhet og ro. Siden velværeavdelingen kun er for de voksne, er det ikke mye støy her oppe, forteller Laila, som gjerne drar hit sammen med venninner.

Boblebadet er favoritten. Når stive skuldre og en øm nakke verker, merker Laila at stresset slipper taket etter en tid i det varme vannet.

- Etter bad er det fint å bare ligge på en av sengene og lese en god bok, eller bare lukke øynene og hvile, synes hun.

Egen servering

Med skjenkebevilling på plass henvender Drammensbadet seg mot en voksen målgruppe i velværeavdelingen. 

I arrangementrommet ved siden av, er det lagt til rette for lukkede selskaper, møter og utdrikkingslag.

Det er viktig for oss å minimere risiko for smitte og av den grunn opphører nå utlån av badekåpe og håndkle. Eget håndkle må medbringes, eller du kan kjøpe et av oss i resepsjonen for kr 89,-

LES MER OM VELVÆREAVDELINGEN HER

Powered by Labrador CMS