ANNONSØRINNHOLD:

Ivanka Johnsen tar seg gjerne en bytur med gode venninner. Da lar hun bilen stå, og tar nattbussen hjem.

– Føler meg tryggest på nattbussen

Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker

Når Ivanka Johnsen tar en tur på byen en fredag eller lørdag kveld, tar hun alltid nattbussen hjem.

– Jeg føler meg tryggest på nattbussen, og så er det jo en veldig billig måte å komme seg hjem på, sier Johnsen.

Ivanka Johnsen er veldig glad for det gode nattbusstilbudet til Brakar, og benytter seg av det hver gang hun tar en sen kveld på byen.

– Det er et kjempegodt tilbud. Jeg er ikke veldig ofte ute i helgene, men når jeg tar meg en tur med venninnene mine, så er det nattbussen jeg bruker på vei hjem, forteller hun.

Nattbuss til klokken 03

Nattbussen i Drammen kjører på fire forskjellige linjer: 3N til Fjell, 4N til Kniveåsen, 22N til Konnerud og 51N til Mjøndalen. Bussene har tre avganger hver, og går fra sentrum litt over klokken 01, klokken 02 og klokken 03. Ivanka bor i Krokstadelva, så det er 51-bussen hun pleier å ta.

Den viktigste grunnen til at hun velger nattbussen er at hun føler seg trygg.

– Hvis jeg skal reise hjem alene, er jeg ikke så glad i å ta drosje. Da føler jeg meg mye tryggere på bussen, sammen med mange andre. I tillegg er jo bussen mye billigere. Jeg kommer meg hjem for under 50 kroner, sier Johnsen.

25 kroner!

Nattbussen har vanlige busstakster. Innenfor én sone, for eksempel opp til Konnerud, Fjell og Kniveåsen koster det bare 25 kroner for voksen og 13 for honnør. For to soner, til Solbergelva, Krokstadelva og Mjøndalen, koster det 49 kroner. Og man kan selvsagt bruke periodebillett, om man har det.

– Når det er så billig, kan man jo heller bruke penger på en god middag og et glass vin, sier Johnsen.

30 prosent økning

Ivanka er ikke alene om å synes nattbussen er et fint tilbud. Tall fra Brakar viser at nattbussen er godt brukt, og det er enda flere som bruker nattbussen nå enn før koronaen. Fra mai til oktober i år har det vært nesten 9 000 reisende med nattbussen.

– Etter pandemien startet vi også med nattbuss til Fjell, som har bidratt til økning, men vi har god vekst på de andre linjene, nesten 30 prosent. Vi håper enda flere vil benytte seg av tilbudet. Vår satsing på nattbussen er avhengig av at folk bruker den. Nå er det jo tida for julebord og da kan det være greit å la bilen stå og la oss kjøre deg hjem, sier salgs- og markedssjef Kjersti D. Nordgård i Brakar.

Bor du langs en av de fargede linjene? Da kan du kjøre nattbussen hjem fra byen i helgene

Trivelig å kjøre nattbuss

Bussjåførene Patrycja Kozina og Lukasz Ostrowski kjører nattbuss og synes det er supert å kunne tilby en fin og billig måte å komme seg hjem fra byen på.

– Passasjerene er stort sett i godt humør, så det er trivelig å kjøre. Det er ikke så stor forskjell fra å kjøre på dagen egentlig, det er bare mørkere, sier de to, og ønsker deg velkommen om bord.

Powered by Labrador CMS