ANNONSØRINNHOLD

Fotobøker – en fin gave til konfirmasjon og andre høytider

Vår og tidlig sommer er høysesong for både konfirmasjoner, bryllup og andre feiringer. Samtidig må vi selvfølgelig ikke glemme verken 17. mai, skoleavslutninger og mye mer – mange anledninger til å både ta bilder og gi gaver.

I den forbindelse kan det være utfordrende å finne den perfekte gaven til konfirmanten, brudeparet eller noen annen som skal feires, samtidig som det også er mange nordmenn som sitter på digitale bilder som aldri blir visst frem. Da kan du slå to fluer i en smekk, ved å velge fotobøker som en personlig og fin gave.

Uendelige muligheter med fotobøker på nett

Løsningene for å lage egne fotobøker har blitt alt mer brukervennlige, og i dag kan du sette sammen en fotobok i løpet av kort tid. Hvor god orden du har i dine digitale bilder har selvfølgelig mye å si, men veien er kort fra utvalgte bilder til ferdig fotobok.

Nettjenestene kan oftest hjelpe deg med å skape spennende layout og design, samtidig som du kan velge mellom en mengde ferdige mønstre, oppsett, overskrifter og andre layoutgrep. I mange tilfeller kan det være spennende å eksperimentere med ulike kontraster og morsomme kombinasjoner av bilder, husk på at en fotobok er mye mer enn et ferdig trykket fotoalbum.

Kanskje vil du gi ekstra oppmerksomhet til et bilde som får et helt oppslag, samtidig som noen sider inneholder morsomme kollasjer eller bildeserier som viser utvikling eller spennende kombinasjoner?

Derfor er fotobøker fortsatt relevante i en digital verden

I 2023 er det enklere enn noensinne å dele bilder og videoer i digital form, og mange nordmenn er i konstant kontakt med venner og familie via både bildedelingstjenester og sosiale medier. Samtidig tilbyr fotobøker og andre analoge formater en helt egen opplevelse:

  • Bilder på papir får spille hovedrollen i sitt eget medium, uten avbrudd eller distraksjoner. Selv bildet av den vakreste solnedgang eller det nyfødte barnebarnet kan bli forstyrret av varslinger og meldinger på mobilskjermen.
  • En fotobok kan også være stedet der du får samlet bilder fra en mengde ulike flater. Teknologi utvikles raskt, og det er ikke uvanlig at bilder er spredt på en rekke ulike tjenester og medier. Det gjelder særlig hvis du skal finne bilder som er samlet opp gjennom et helt liv – som når du skal lage en fotobok til konfirmanten.
  • Når det gjelder gaver handler det også om å få lov til å gi noe varig, som ikke forsvinner i innboksen etter noen timer. En fotobok med flott omslag kan ligge fremme på sofabordet, eller fungere som et kunstverk i seg selv – husk på at du kan velge bildeomslag.

Automatiske design, enkel bestilling og rask levering har dessuten gjort fotobøker mer tilgjengelige enn noensinne, til glede for både konfirmanter og andre mottakere.

Powered by Labrador CMS