Annonsørinnhold:

Her får du Drammens beste gourmet-burgere!

De har fått innpass på de fleste restaurantmenyer og er en hit blant gjestene. Her får du servert noen av byens sprekeste munnfuller!

Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker.

En hamburger er definitivt ikke bare en hamburger lenger, her snakker vi både eksklusive råvarer og nøye gjennomtenkt visuell komposisjon for å friste smaksløkene.

Uavhengig av menyene forøvrig har mange av byens beste spisesteder lagt sjela i å tilby ikke bare én, men opptil flere varianter av det populære måltidet som nå går under merkelappen «gourmet-burger».

Seks kjøkkensjefer på utvalgte spisesteder i Drammen sentrum presenterer her sine lekreste varianter:

Brask og Bram - «Crazy Joe»

Bølgen & Moi - «B&M-burger»

Hamburgeren er håndlaget fra bunnen av, med egenblandet kjøttmiks av høy kvalitet fra lokale Axel Andersen.  - Vi bruker en chili concarne kjøttsaus som trekker i åtte timer, og et briochebrød med mye smør, forteller kjøkkensjef Rune Skogstad.
Forøvrig finner man guacamole, jalapenos, løk, tomat og rømme blant ingrediensene - alt lekkert dandert på en sort, flat steintallerken. Brask og Bram kan forøvrig friste med Burger-fredag, hvor alt på burgermenyen fås til 149 kroner.

- Burgeren består av briochebrød, barbequesaus, tomatsalsa, langtidslagret cheddarost, bacon, chipotlemajones, salat og brioche smørdeig, forteller kjøkkensjef Tania Petersen. Kjøttet som benyttes er håndplukket av ypperste klasse for ekstra saftighet, og ved siden av hamburgeren kan man velge å ha en egen skål full av fries med parmesan og sjalottløk.

Restaurantens eneste gourmetburger, en såkalt «shortrib-brisket» burger tar også mål av seg til å dekke de aller flestes fantasier på burger-fronten. 

Jonas B. Gundersen - «Chiliburger»

Den består som seg hør og bør av saftig briochebrød, akkompagnert av jalapenos, middelhavssalat og bacon - samt cheddarost av engelsk type og selvkuttet potetfries. - Chilikjøttsausen er nok den som skaper kronen på verket her. Vi sier til kundene før servering at vi steker burgerne medium for å være litt rosa i midten og beholde smaken i kjøttet, forteller kjøkkensjef Ståle Knudsen.

Den italienske «dineren» øverst på torget har virkelig lagt sjela i gourmetburgere, og trekker frem «Chiliburger» som en favoritt. 

Peppes Pizza - «L.A. burger»

Jonas B. tilbyr også «Jonasburger», «Bluecheese» burger og klassisk cheeseburger.

- Vi benytter en egenkomponert hamburgerdressing og potetbåter istedenfor fries. Målet er en saftig og god burger, forteller kjøkkensjef og avdelingsleder Michael Johansen. 

Pigen - «Gourmetburger»

Pigen tilbyr også gourmetburgerne «Kongeburger», Cheeseburger, Mexican og Kylling. Restauranten steker burgerne etter ønske fra kunden.

Peppes førstevalg innen burgere er en amerikansk-inspirert variant med briochebrød og 100% norsk storfekjøtt, toppet med ost og bacon. 

Slakt - «200gr Ren Kjærlighet»

Burgeren består forøvrig av middelhavsalat, tomatskiver, rødløk og sylteagurk. Peppes serverer også kyllingburger, vegansk burger og nachos-burger.

Eller hva sier du til baconløkkompott kokt i bokkøl fra Aass, hjemmesyltede agurker fra Lier, høyfjellspoteter fra Hemsedal, økologiske hamburgerbrød fra kolonihagen i Oslo og ost av «Edel Frue» fra Møre?

Og som resten av Slakt-menyen, er også hamburgerkjøttet selvsagt av tørrmodnet utgave - basert på filet- og entrecotkam av ku, ikke okse - for ekstra høy fettfprosent og saftigere kjøtt.

Restaurantens bestselger med det selvforklarende navnet går rett på sak, og har mye spennende under «panseret» utover biffkjøtt av storfe og bacon. En hjemmelaget trøffelbernaise-saus akkompagnert av smørstekt sopp, løk med et hint av timian og engelsk cheddarost, skal ifølge kjøkkensjef Piotr Marek Jasinski gi en burgeropplevelse man sent vil glemme. 
Hos kjøttspesialisten Slakt er naturligvis ingen ting overlatt til tilfeldighetene - heller ikke når det gjelder restaurantens gourmetburger. Her er kortreiste og lokale råvarer av ypperste klasse stikkordene.
KJØKKENSJEF: Martine hos Slakt tilbyr en gourmetburger utenom det vanlige.