Annonsørinnhold:

Hva er et SMS-lån?

Tidligere var et SMS lån et lån der du kunne sende en SMS til långiver med telefonen, og deretter få svar og pengene relativt kjapt. Nå brukes ordet SMS lån oftest om et smålån, gjerne på mellom 3.000 og 5.000 kroner. Dersom man velger et slikt lån, skal man være oppmerksom på hvilke betingelser det følger med.

Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker

SMS lån som man kjente det før, ble ofte forbundet med en impulsiv og dyrt lån, som gjorde det vanskelig å nedbetale. Dette har gjort det vanskelig å få SMS lån i Norge, som man kjenner det fra tidligere.

Begrepet SMS lån fikk derfor en ny betydning, og betegnes i dag lån av små summer. Denne typen lån tilbys hos banker og lånutgivere, og kan fås i Norge. Som låntaker av et SMS lån vil du oppleve at det ofte følger med høye renter. Det kan gjøre at lånet blir svært dyrt dersom nedbetalingsperioden er lang.

Høye renter

Hos et SMS lån kan renter og gebyrer regnet sammen, i flere tilfeller bli opp til 100%. Dette gjør det til et dyrt lån, og man skal være sikker på at gjelden kan betales innen kort tid, slik at du ikke mister for mye penger.

Renten blir tilrettelagt deg som långiver, og vurderes utafra din kredittvurdering. Vær derfor sikker på at du er i en økonomisk situasjon som egner seg SMS lån. Selv om lånet har høye renter, er det ofte snakk om små beløp, og terminbeløpet er overkommelig for de fleste.

Det vil ofte være en kort nedbetalingstid på mellom tre og tolv måneder, som minsker lånets kostnad.

Nedbetaling og terminbeløp

Når du tar opp et lån er det viktig å huske at alt som lånes skal betales tilbake, pluss renter og gebyrer. Du skal være sikker på at det er nødvendig for deg å låne penger, og at du kan betale de tilbake i den gitte nedbetalingsplanen. Når du tar et SMS lån vil du nemlig bli presentert for en plan med satte terminbeløp som skal betales hver måned.

Lånet har en lite fleksibel nedbetaling og du skal betale tilbake terminbeløpet for å slippe overføring til inkasso eller å få betalingsanmerkninger.

Unngå betalingsanmerkninger

En betalingsanmerkning kan gjøre det vanskelig for deg å ta opp lån senere. Skal du for eksempel låne penger til bil eller bolig, vil banken gjøre en kredittsjekk for å få et innblikk i din personlige økonomi. En betalingsanmerkning kan være en hindring når du søker om lån fordi det sier banken noe om at du ikke er en sikker låntaker.

Kommer du i en situasjon der du får en slik anmerkning, kan du like vel bli kvitt den dersom du betaler tilbake kravet som ligger til grunne for det.

Et SMS lån betegnes ofte som et smålån og er lån av et lite beløp penger. Dette er for deg som trenger et lite beløp til finansiering, og vet at du kan betale tilbake pengene innenfor en kort nedbetalingsperiode, ettersom det følger med høye renter.

Powered by Labrador CMS