ANNONSØRINNHOLD:

Hvordan velge riktig sofa?

Denne teksten er kommersiell markedsføring fra livingoutlet.no og inneholder annonselenker

Vi anbefaler at du tar utgangspunkt i fire aspekter før du investerer i ny sofa.

  1. Stil og design
  2. Sittekomfort
  3. Plass og plassering. Hvor stor skal sofaen være? Er du på utkikk etter en 2-seter, 3-seter, hjørnesofa eller sjeselong sofa?
  4. Hva er ditt behov? Her må du tenke på bruk og vedlikehold.

Først må du vurdere hvor mye plass du har i stuen. Hvor mange sitteplasser har du behov for? Hvilken farge? Hvordan skal sofaen brukes?

Skal du bruke sofaen kun til å sitte i, drikke kaffe og sosialt samvær med venner er et fint utgangspunkt å gå for en sofa med høye ryggputer. Sjekk ut vår sofa-serie LutonFluenteLevonCucito eller Crosby.

Foretrekker du heller å slenge deg ned i sofaen og slappe helt av, bør sofaen være ekstra dyp og ha myke puter. Her kan sittehøyden på sofaen være noe lavere enn om du skal bruke sofaen til mer formelle sammenkomster. Sjekk ut vår sofa-serie Chill som er en av våre bestselgere!

Om du ønsker plass til hele familien er en hjørnesofa et godt valg. En hjørnesofa innbyr til sosialt samvær, hygge og avslapning. Vi har hjørnesofaer med lukkede ende og åpen ende slik at du kan finne den som passer ditt behov. Sjekk ut Brussel som er en hjørnesofa med fastere sitteputer som er perfekt for hardere bruk!

Blir sofaen mye brukt så anbefaler vi en sofa med fastere puter. Trykket i putene har en sammenheng med om putene vil synke sammen. Er sofa putene mykere må de jevnlig puffes opp og vendes dersom dette er mulig for å holde sin fasong. Sjekk ut vår sofa serie Magni, dette er virkelig en høykvalitets sofa med 35 kg kaldskum i både sitte- og seteputene. I tillegg har Magni vendbare puter for å få jevn slitasje.

Skinn eller stoff sofa?

Skal du velge en sofa i tekstil eller skinn? Dette er veldig individuelt hva en foretrekker, og det er fordeler og ulemper ved begge materialer. En skinn sofa, imitert skinn eller en blanding vil gi rommet et mer luksuriøst preg. Samtidig som dette materialet er enkelt å vedlikeholde. Skinnsofaer er praktisk og et slitesterkt valg, men har en ulempe at de er kaldere å sitte i enn en stoffsofa. Skinn er et levende materialet som vil eldes med tiden og det er helt naturlig at det får en fargeforandring over tid.

Er du på utkikk etter en skinnsofa sjekk ut vår sofa serie Colorado eller West. Høy kvalitetssofaer med 32 og 35 kg kaldskum i seteputene.

Hvor i rommet skal sofaen stå?

Har du liten plass i stuen bør du velge en 2-seter eller 3-seter med høye ben. Grunnen til dette er at luft under sofaen skaper et nettere uttrykk i stuen din. Et annet tips er å velge en sofa i lysere farger, da mørkere farger ofte stjeler lyset i rommet, og får rommet til å oppleves mindre. Vi har også mindre hjørnesofaer som passer til mindre stuer. Sjekk ut ÅlesundLarvikFluenteCucitoLutonChill og Dublin.

Du må også tenke på hvor sollyset kommer inn og hvor sofaen er plassert. Står sofaen i direkte sollys over tid, så vil fargen på sofaen falme. Det er en god idé å unngå og sette sofaen i direkte sollys slik at du forlenger levetiden på din sofa.

Tips: Bruk maskeringstape til å måle opp på gulvet hvor mye plass sofaen vil ta i rommet. Dette vil gi deg en god indikasjon på hvordan sofa du bør velge. 

En sovesofa til kontoret og gjesterommet?

Skal du innrede ett mindre rom? Kanskje gjesterommet brukes som både kontor og gjesterom? Da kan en sovesofa være passende. Dette er et multifunksjonelt møbel da det både er en sofa og seng. Vi har ulike varianter av sovesofaer som du kan få i ulike tekstiler og farger. Se utvalget vårt her.

Vi har også en sovesofa med sjeselong med oppbevaring, noe som er veldig plassbesparende og praktisk. Sjekk ut Hubbie sovesofa 3 seter med sjeselong.

Powered by Labrador CMS