Annonsørinnhold:

Slik får du en sunnere bolig
Mange drar til tannlegen eller legen for helsekontroll en gang i året, men altfor få tenker at boligen også har behov for en «helsesjekk». Er huset «sykt», blir folk i huset også syke.
Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker.
Ifølge Helsetilsynet fører dårlig inneklima til blant annet redusert konsentrasjon, redusert læreevne og nedsatt produktivitet. Usunt inneklima bidrar også til infeksjoner i luftveier og forverring av astma og allergier, som igjen kan medføre økt fravær.
Det er dermed ikke bare helsemessige årsaker, men også økonomiske grunner til å sørge for et godt innemiljø i hjemmet så vel som i barnehager, skoler og yrkesbygg.
Byggsjekk1 AS kan hjelpe deg med å lokalisere eksakte problemområder i bygningen, og gi deg en grundig rapport og effektive utbedringsråd.
Mer lønnsomt å sjekke
Daglig leder og eier i Byggsjekk1 AS, Svein Gunnar Hæhre, har over 25 års fartstid som bygningskontrollør.
Han forteller at mange velger å utsette boligsjekken år etter år fordi de frykter det kan bli kostbart å utbedre bygget. Men det trenger det ikke bli.

VINN GAVEKORT PÅ 5000 KRONER - DEL OG LIK OSS PÅ FACEBOOK. GAVEKORTET KAN BENYTTES PÅ 12 KJØPESENTRE!
Mindre trekk med enkle grep
Eldre hus har vanligvis ikke et balansert ventilasjonsanlegg. Ofte er det kun ventiler i vinduer og vegg som brukes i kombinasjon med avtrekksvifter.
- Dersom ventilene er lukket vil avtrekksvifter, vedovner og andre innretninger som fører luft ut av huset, samtidig forsøke å hente luft fra andre steder i huset. Dette gir ekstra trekk på steder som ikke er tette nok. Det er derfor viktig at alle, eller de fleste av ventilene holdes åpne, også når det er kaldt utendørs. Dette vil også motvirke fuktighet og soppdannelse, sier Hæhre som et eksempel på enkle grep som alle kan ta i bruk.
Gevinsten blir et sunnere og mindre trekkfullt hus, som igjen gir økt trivsel, samt langt hyggeligere strømregninger i vintermånedene.
Vanlige problemområder
Hæhre oppsummerer de aller vanligste tegnene på at boligen din ikke er som den burde være:
- Det trekker kaldt i huset. Du sliter med å få opp innetemperaturen på kalde dager. Huset oppleves uutholdelig varmt på varme dager. Du kjenner fukt i og rundt våtrom, og det er svarte områder bak møbler på yttervegg. Det henger istapper ned fra taket.
Kjenner du igjen noe av dette ved huset ditt, er tiden trolig moden for å gi boligen din en «helsesjekk».

NYSGJERRIG PÅ BYGGSJEKK1 AS? FINN UT MER OM FIRMAET HER
Kontrollkrav til nybygg
Skal du bygge nytt hus? Da er det krav til en uavhengig kontroll av våtrom og lufttetthet.
Kravet fra Direktoratet for byggkvalitet om å koble inn en uavhengig tredjepart for å kontrollere nyoppførte bygg, trådte i kraft 1. januar 2013. Kontrollkravet gjelder for boliger og fritidsboliger over 150 kvadratmeter og fritidsboliger med mer enn en boenhet. Det som skal sjekkes er våtrom og lufttetthet.
LES MER OM UAVHENGIG KONTROLL LUFTTETTHET LES MER OM UAHVENGIG KONTROLL VÅTROM
Anbefales av fagfolk
Svein Gunnar Hæhre er kjent for sitt profesjonelle arbeid i fagmiljøet. Blant fagfolk som foretrekker å bruke Byggsjekk1 AS er Kjell Grøstad, eier av Modum Eiendom AS.
- Jeg har brukt Byggsjekk1 ved flere anledninger for å kontrollere hus, og kommer til å bruke dem igjen i framtiden. Svein Gunnar er en kunnskapsrik og ryddig fagmann, som lager gode og informative rapporter, forteller Grøstad.

Toppmoderne utstyr
I tillegg til kontroll av våtrom og lufttetthet, tilbyr Byggsjekk1 AS også termografi, ved hjelp av et spesialkamera som viser varmestråler og temperaturforskjeller.
Dette er et effektivt verktøy for å avdekke fukt, vannlekkasjer, svakheter i isolering og til å identifisere hvor det er luftlekkasjer.

Til alle kontrollene benyttes det beste utstyret på markedet.
- Det fine med disse kontrollene er at kostnadene ved en eventuell utbedring av problemområder gjerne betaler seg raskt i form av økt velvære og reduserte strømkostnader, sier Hæhre.
Ingen jobb for liten, ingen jobb for stor
Skal du bygge nytt hus eller vurderer å kjøpe et? Ta kontakt med Byggsjekk1 AS for å kvalitetssikre boligen.
Er du klar over problemer knyttet til områdene nevnt ovenfor på arbeidsplassen? Er det høyt sykefravær, og du tror bygningens helsetilstand er en faktor? Ring Byggsjekk1 for en uforpliktende samtale.

Enten du bor i leilighet, rekkehus, gammelt eller nytt hus:
Byggsjekk1 AS har gode råd for deg og din eiendom!