ANNONSØRINNHOLD:

Slik får du mest mulig ut av den personlige økonomien din

Når det kommer til penger, er det mange som føler seg litt ukomfortable med å snakke om hva de tjener eller hva de bruker pengene sine på.

Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker

Dette er noe som ikke er så vanskelig å forstå når man ser på hvilken kulturell betydning penger har i samfunnet vårt og hvor mye det representerer og ikke minst hvordan vi dømmer folk basert på svaret på disse spørsmålene. Men det å ha god økonomisk sans er ikke noe vi utvikler utelukkende på egenhånd, og derfor er samtaler om økonomi noe som faktisk kan gi oss bedre økonomi på sikt – på tross av at det kommer til å være litt ubehagelig i begynnelsen. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på akkurat dette.

Det finnes mange måter man kan optimere økonomien sin i dag, og det er mange spennende økonomiske verktøyer som er tilgjengelige for oss i dag som ikke var det før. For eksempel finnes det mange forskjellige typer lån. Ferielån er noe de fleste sikkert har hørt om, og gir oss muligheten til å låne penger til ferie. Dette er noe man kan velge å gjøre hvis man trenger et lån til ferien, men en annen populær løsning har vært å bruke kredittkort som man allerede har i banken. Hvis man vil finne et bra kredittkort kan man for eksempel sjekke ut Beste-kredittkort.no og finne det som passer best til de behovene man har.

Det kan lønne seg å snakke med familie og venner om hvilke løsninger de benytter seg av for å få et bedre inntrykk av de forskjellige mulighetene, og ikke minst for å kunne la seg inspirere av de forskjellige måtene folk tenker om økonomien sin.

Optimer budsjettet ditt

Det å optimere budsjettet sitt er et triks som virkelig kan gjøre en forskjell i hverdagen, men det er utrolig mange mennesker som ikke vet hvordan de egentlig skal bygge opp et budsjett som passer til den hverdagen de faktisk har. Høyere priser i privatøkonomien gjør at mange plutselig får mer lyst til å få styr på økonomien sin og dette med å legge et budsjett er noe som kan være en stor hjelp på veien.

Måten vi lærer å lage budsjett på skolen er ikke helt den beste, for det gjør at mange legger et optimalt budsjett og ikke et realistisk budsjett, noe man faktisk er nødt til for å kunne få det til å funke. Lær deg å lage ditt eget budsjett. Det vil hjelpe deg med å få mye bedre oversikt over hvordan økonomien din faktisk ser ut.

Her er noen tips:

● Tenk realistisk: hva bruker du faktisk pengene dine på?

● Hvilke strømmetjenester og andre skjulte utgifter har du hver måned?

● Hvor mye bruker du på ‘småting’ som ikke har et hjem i budsjettet?

● Hvor mye penger bruker du faktisk på mat og takeaway?

● Gå igjennom bankkontoen din og se på alle posteringene. Den har svaret på alle spørsmålene du kan tenke deg om økonomien din. Svart på hvitt.

Powered by Labrador CMS