ANNONSØRINNHOLD:

Slik fornyer du hjemmet – enkelt og billig

Denne teksten er kommersiell markedsføring fra vidaxl.no og inneholder annonselenker

Her i Drammen er det ikke rent få huseiere som legger ned stor innsats for å gjøre boligen så flott og innbydende som mulig. Mange av oss er glade i å pusse opp, og tar seg stor flid når det gjelder å velge innbo, pynt og møbler.

Her i Drammen er det ikke rent få huseiere som legger ned stor innsats for å gjøre boligen så flott og innbydende som mulig. Mange av oss er glade i å pusse opp, og tar seg stor flid når det gjelder å velge innbo, pynt og møbler.

Selv de som ikke har all verden å rutte med, kan lykkes med å fornye sine hjem slik at det tar seg best mulig ut. Du kan finne alt fra nye gardiner, til ny salong-stue for en rimelig penge. Det samme gjelder for tepper, fliser og alt mulig annet som behøves. I denne artikkelen byr vi på noen praktiske tips for å få et så trivelig hjem som mulig på en måte som hverken krever fagekspertise eller store budsjetter. 

Gjør mest mulig oppussing selv

Det er store penger på å ta seg av oppussing av hjemmet på egen hånd. Å betale for håndverkere er slettes ikke billig, og så fremt du har en viss kunnskap selv, så vil det i utgangspunktet være fornuftig å gjøre så mye som mulig selv. Unntak er selvsagt prosjekter som involverer avløp, vann og strøm, samt annet som hvor bruk av fagpersoner er lovpålagt.

Selv om du ikke er verdens dyktigste hobbysnekker, er det sikkert mange prosjekter rundt om i huset som du kan stå for på egen hånd. Her kan nettet være til umåtelig stor hjelp. Det kryr av nyttige instruksjonsvideoer som viser hvordan du gjør så å si hva som helst. De er myntet på seere med ulike utgangspunkt, slik at du sikkert kan finne en video som hjelper deg med oppgaven du har tenkt å gå i gang med.

Spesialiserte verktøy er det mulig å leie. Selvsagt kan du også låne denslags hos venner og bekjente. Et alternativ som mange benytter seg av er å kjøpe inn dyrere verktøy i grupper, slik at du deler blant f.eks. naboer, vennekretsen, eller storfamilien. På den måten får du råd til flere og bedre verktøy, og du unngår at dyrt utstyr samler støv i boden uten å bli brukt. 

Pene møbler trenger ikke koste stort i dag

Det har blitt svært mye billigere å kjøpe gode møbler her til lands i senere tid. Stadig flere drammensere kjøper nå sitt nye møblement på nettet og nyter dermed godt av store besparelser.

Du kan for eksempel finne pene og praktiske spisestuestoler online for en brøkdel av prisen som du ville ha måtte betale for noen tiår siden. Det samme gjelder populære produkter som sofa, salongbord, senger og alt mulig annet som du trenger i hjemmet. Dette gjør det mulig å oppgradere møblementet i ditt hjem for en meget rimelig penge.

Har du et eldre utvalg av møbler, så er dette med andre ord et godt tidspunkt for å oppgradere. Det gjelder uansett hvilke rom du ønsker å prioritere. Alt fra kjøkken-, til baderom- og soveromsmøbler foreligger nå til lav pris med høy kvalitet hos butikkene. 

Du kan finne skjulte skatter på bruktmarkedet

Det er svært mange bruktbutikker rundt om i landet vårt, og det gjelder selvsagt også her i Drammen. Der kan det være mulig å treffe blink, og finne skjulte skatter.

Særlig gjelder dette for pyntegjenstander og kunst. En klassisk statuett eller vase kan passe svært godt inn i en moderne innredning. Det samme gjelder for fruktboller, fat og lignende pynt.

Her er det smak og behag som først og fremst avgjør. Velg det du selv synes er pent, og vil passe best mulig med din stil. Samtidig er det lurt å prioritere kvalitet. Du vil helst finne gjenstander laget av materialer som ekte krystall, porselen, marmor eller lignende. De vil holde seg godt over tid, og vise tegn til slitasje i langt mindre grad enn billigere materialer. På bruktmarkedet trenger de ikke å koste stort mer heller.

Malerier er det også mulig å finne hos bruktbutikker. Det vil først og fremst dreie seg om reproduksjoner, ikke originale verk, men det er mulig å gjøre røverkjøp uansett. Ved å plassere et eldre maleri i en flott ny bilderamme kan du gi verket nytt liv, og en mer moderne look.

Perfekt for dagens tidsriktige interiør. 

God belysning kan gi store utslag

Det har vært en rivende utvikling innen lyssetting for hjemmet i løpet av de siste årene. Ut har forsvunnet gamle glødelamper, og inn har kommet et enormt utvalg av ulike LED-lys. Stadig flere går nå over til smartlys.

Hvis ditt hjem ikke har hengt med i denne utviklingen kan det være på høy tid å ta steget. Lyslister, innfelte LED-lamper, smartlys i alle regnbuens farger, og lignende alternativer kan gi hjemmet et helt nytt preg. Dette er kanskje den aller mest lettvinte måten å gi et rom med en litt utdatert stil, en frisk og ny estetikk.

Å kjøpe LED-lamper og smartlys trenger slettes ikke å koste stort. Mange av dem kan du dessuten installere selv, uten å måtte ty til elektrisk. Dette gjelder særlig lysslynger og lysstriper. Nye lys er dessuten langt mer energibesparende enn eldre utgaver, så her kan du kutte ned på strømforbruket også. Det er helt klart å anbefale at du satser på ny belysning hvis du ønsker å fornye ditt hjem på en enkel og billig måte. 

Ny maling kan gi kjøkkenet et skikkelig løft

Ny kjøkkeninnredning kan være med på å fornye hjemmet på en svært fordelaktig måte. Samtidig er det vanskelig å lykkes med et slikt prosjekt uten at prislappen etterhvert blir ganske så betydelig.

Et mer prisgunstig alternativ til å kjøpe nytt er å hente frem malingsboks og pensler. Ved å gi dine skapdører og skuffer et nytt strøk med maling, vil du gi dem et nytt liv. Velg gjerne tidsriktige farger som passer med husets stil for øvrig. Så kan du jo kjøpe gardiner og annet tilbehør som passer. På den måten fornyer du kjøkkenet kjapt og enkelt uten at det trenger å koste stort i det hele tatt.

Powered by Labrador CMS