Annonsørinnhold:

Slik gjør du bilen klar for vinteren

Unngå rust med understellsbehandling hos Drammen Antirust & Bilglass på Holmen i Drammen!

Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker.

Det tøffe klimaet i Norge sliter på bilen din. Ulike faktorer som veisalt, steinsprut, snø og fuktighet fremprovoserer rust, som er med på å påvirke bilens levetid betraktelig. Kulde og varme om hverandre er heller ikke bra.

Daniel Berntsen, daglig leder hos Drammen Antirust & Bilglass AS, sier det særlig er én ting du som bileier bør gjøre før vinteren setter inn for alvor:

- Alle biler ruster før eller siden. Selv nye biler begynner å ruste allerede etter tre år på norske veier. Med riktig understellsbehandling vil du derimot kunne både forebygge og stoppe unødvendig rust.

TA KONTAKT MED DRAMMEN ANTIRUST & BILGLASS I DAG

MODERNE: Drammen Antirust og Bilglass har åpnet i nye, topp moderne lokaler på Holmen.
MODERNE: Drammen Antirust og Bilglass har åpnet i nye, topp moderne lokaler på Holmen.

Gratis sjekk

Som medlem av Norsk Antirustforening tilbyr Drammen Antirust & Bilglass gratis rustkontroll av bilen. Har du bil av nyere dato, og er usikker på om bilen din er blitt behandlet før, anbefaler Berntsen å ta kontakt med selger eller forhandler.

- Svært få biler kommer ferdig understellsbehandlet fra fabrikk, og kun et fåtall biler blir sprøyta på havna når de kommer inn i landet. Dermed blir det opp til forhandler eller bileier å følge opp dette videre, påpeker han.

Til tross for at alle bilmerker har fabrikkgaranti mot gjennomrusting i dag, er det likevel helt nødvendig med antirustbehandling. Ifølge Berntsen gjelder nemlig fabrikkgarantien kun ved gjennomrusting, og når skaden har oppstått innenfra hulrom og ut. I tillegg kan viktige deler være unntatt fra garantien.

- Mercasol er godkjent av absolutt alle bilfabrikker og bilimportører, så produktet har ingen påvirkning på bilens garantier for øvrig. Det er et trygt og godt valg, sier han.

FØLG DRAMMEN ANTIRUST & BILGLASS PÅ FACEBOOK

RUTESKIFT: Verkstedet er også spesialister på bilglass.
RUTESKIFT: Verkstedet er også spesialister på bilglass.

15 års garanti

Er bilen din ny, og den får antirustbehandling før den blir to år, kan du vente ytterligere tre år til neste gang. Er du flink med å følge opp behandlingen hvert påfølgende tredje år, har du sikret deg 15 års garanti mot gjennomrusting.

- Garantien er gitt av Norsk Antirustforening og gjelder uansett om bilen din kun har fem års garanti mot gjennomrusting fra fabrikk, forteller Berntsen.

Er bilen eldre enn fem år, får du ingen ekstragaranti. Men det betyr ikke at det er for sent med antirustbehandling av den grunn.

- Så lenge bilen ikke er gjennomrusten fra før av, er det ikke for sent med understellsbehandling. Har du bruktbil, gjør det ingenting om du strekker behandlingen til hvert fjerde eller femte år, selv om hvert tredje år er optimalt. Ved å heise opp bilen finner vi raskt ut av hvordan den ser ut under. Har bilen allerede begynt å ruste, kan det være vi må sandblåse før sprøyting. Da blir prislappen fort litt høyere. Derfor er det lurt å være føre var, råder Berntsen.

Har bilen din gjennomgått jevnlige understellsbehandlinger vil den også bevare verdien bedre. Berntsen anbefaler i tillegg lakkforsegling for optimal beskyttelse av bilen.

- Med både understellsbehandling og lakkforsegling, kan du definitivt gå vinteren trygt i møte, understreker han.

LES MER OM UNDERSTELLSBEHANDLING HOS DRAMMEN ANTIRUST & BILGLASS

Powered by Labrador CMS