ANNONSØRINNHOLD:

Slik har pandemien påvirket norske aksjer

Pandemien har hatt en stor påvirkning på økonomien over hele verden. Dette har også ført til store svingninger i aksjemarkedet.

Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker.

Mens noen aksjer har dratt godt nytte av pandemien, som følge av økt sparerate blant befolkningen og at digitale løsninger har blitt akselerert, har andre selskaper sett aksjene blitt betydelig redusert.

Les hvordan pandemien har påvirket det norske aksjemarkedet her. Du vil også lære viktighet av å holde deg oppdatert på dine investeringer.

Det norske aksjemarkedets utvikling under pandemien

Når Covid-19 kom som en bølge over verden var det ingen som kunne forutse hvordan viruset ville påvirke økonomien og aksjemarkedet. Frykten for store negative effekter førte til at mange investorer valgte å selge sine aksjer like i etterkant av nyheten. Resultatet av det ble at aksjemarkedet falt betraktelig. Mest uheldig var det for de investorene som solgte seg ut av aksjene etter fallet, ettersom fallet ble innhentet svært kort tid i etterkant.

Med gode tiltak fra regjeringen og digitale løsninger som har akselerert som følge av tilstandene, er det mange selskaper som har hatt et stort oppløft under pandemien i forhold til inntjeningen. 2021 har vært et fantastisk år som investor, der Hovedindeksen på Oslo Børs har steget markant, langt over hva som har vært gjennomsnittlig avkastning historisk.

Store forskjeller i norske aksjer

Til tross for de økonomiske påvirkningene pandemien har forårsaket, har den norske økonomien kommet relativt godt ut av det hele. Strenge restriksjoner og stengte landegrenser har også ført til at husholdninger har opparbeidet seg en større sparerate, som har blitt satt inn i aksjer og fond, samt at mye av pengene har blitt brukt på det norske markedet.

Selv om mange selskaper har gjort det svært bra under perioden, da spesielt vekstaksjer innenfor teknologi og helse. Selskaper som Bouvet, Arcticzymes Technologies, Pexip og Atea er bare noen av selskapene som har hatt dratt godt nytte av akselerasjonen av teknologi som følge av pandemien.

Men det er også flere selskaper som har blitt svært tynget ned som følge av tiltakene. Dette ser man spesielt innenfor sektorer som hotell- og reisebransjen. Et godt eksempel på en aksje som har blitt redusert kraftig som følge av krisen er flyselskapet Norwegian. Med en allerede svært høy gjeld i kombinasjon med at antall flypassasjerer falt markant gjorde at aksjen stupte til svært lave nivåer.

Viktig å holde seg oppdatert

Når uforutsette ting skjer som vil ha en stor påvirking på de ulike sektorer, desto viktigere er det å holde seg oppdatert på selskapene man er investert i. På den måten kan man enklere forme en mening hvordan disse hendelsene vil påvirke din portefølje. Dette kan ha en stor forskjell på om, og eventuelt når, du bør holde, selge eller investerer mer i selskapene du allerede er investert i.

Dette kan utgjøre en stor forskjell på din totale avkastning. Bare tenk hvor mange som har gått glipp av store verdier fordi de solgte seg for tidlig ut på bakgrunn av aksjefallet og store overskrifter i massemediene. Det er derfor viktig at du baserer kjøp og salg fra dine egne analyser. Aksjebloggen.com, Norges eldste blogg om privatøkonomi er en pålitelig kilde som kommer med ukentlige aksjetips. Dette er et godt nettsted for å holde seg oppdatert på hva som skjer.

Powered by Labrador CMS