ANNONSØRINNHOLD:

Slik kan drammensere få mer å rutte med i hverdagen

Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker.

Uansett hva slags inntekt eller øvrige finansielle omstendigheter som gjelder for deg og din familie, er det viktig å ha kontroll over utgiftene i hverdagen. Alle bør sørge for å ta privatøkonomien på alvor. Å ødsle med penger vil alltid straffe seg i lengden, og du bør alltid sørge for god styring over økonomien. I denne artikkelen presenterer vi noen meget enkle tips for å bedre din hverdagsøkonomi.

Sett opp et fast budsjett og hold deg til det

Å sette opp et husholdningsbudsjett er selve grunnmuren i en solid privatøkonomi. Det går helt for det samme hvor høy inntekt du har. Å budsjettere klokt er noe alle bør gjøre. Hvis ikke kan pengene flagre ut av kontoen din, og før du vet ordet av det, er det skrapet kasse før måneden er over.

Det kryr av skjulte luksusfeller i hverdagen. En kopp kaffe på vei til og fra jobb hver dag blir fort en kostbar vane. Spontankjøp i butikken er kanskje billig hver for seg, men over tid blir det også en dyr fornøyelse.

Hemmeligheten er altså å fastsette hvor mye du realistisk sett har råd til å bruke på månedlig og ukentlig basis. Ta utgangspunkt i din disponible inntekt (etter faste utgifter), og sørg for å sette av en slump for uforutsette utgiftsposter. Deretter gjelder det å holde oppsyn med hvor mye du bruker dag for dag. Om det høres kjedelig ut, så skal det sies at det finnes apper og programmer som tar den oppgaven for deg helt automatisk. Du trenger altså ikke samle på kvitteringer, eller føre oversikt i dagboken.

Ikke sløs med strømmen

I Drammen, som på Østlandet ellers, har strømprisene, som kjent, skutt til værs i senere tid. Dette har ført til at mange har sett seg nødt til å ta tak for å kutte forbruket.

Å holde strømforbruket så lavt som mulig er noe vi alle burde vurdere nøye. En fæl synder når det gjelder sløsing av elektrisitet er dårlig isolasjon. Hvis du forsøker å varme opp et rom som ikke har optimal isolering, så flagrer hundrelappene ut vinduet fortere enn du aner. Du fyrer rett og slett for kråka. Å ta grep på dette punktet vil så å si alltid lønne seg i lengden. Det trenger ikke koste stort å isolere bedre. Dessuten vil du få igjen investeringen i form av

I tillegg skal det sies at etterhvert som vi alle blir mer opptatt av bærekraft og det å bruke mindre energi, vil godt isolerte hus få høyere salgstakst. Dette er med andre ord vinn-vinn på alle punkter.

Husk for all del også at måten du varmer opp huset på har mye å si. Det kan være på tide å skifte til mer energieffektive varmekilder i hjemmet.

Få bedre kontroll over eksisterende gjeld

De fleste drammensere har noen form for gjeld som skal nedbetales måned for måned. Dette kan være en betydelig utgiftspost i mange husholdninger.

Det er viktig å huske på at dersom du har flere gjeldsposter, så kan du spare penger ved å satse på refinansiering. Da samler du enkelt og greit dine lån og erstatter dem med ett, nytt lån. Dette lånet kan ha langt mer gunstige vilkår, og gi deg mer handlingsrom i privatøkonomien.

Kjente banker som Santander byr på spesialiserte tilbud når det kommer til refinansiering. Du kan ta kontakt med selskapet for å lære mer om hvilke tilbud som foreligger. Da kan du fremlegge din situasjon, og finne ut hva de kan tilby deg. Dette kan bli et meget lønnsomt grep over tid for mange låntakere.

Powered by Labrador CMS