FEIRET FØRSTE SCORING: Tobias Fjeld Gulliksen (18) fra Konnerud.

Målscorerne Herman Stengel, Tobias Gulliksen, Ipalibo Jack og resten av Strømsgodset sørget tidvis for sambafotball - og ble hyllet med trampeklapp etter 3-0-triumfen mot Odd.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er lenge siden sist hjemmepublikummet har sett Strømsgodset overbevise så til de grader, men mot Odd var det tidvis «gode, gamle» Strømsgodset vi fikk se på Marienlyst:

Angrepsvillig, underholdende og oppofrende spill, hvor det meste stemte.

La det være sagt at det ikke «svingte» av laget gjennom absolutt hele kampen, og spesielt i 1. omgang var det en mer jevnspilt affære uten den store dramatikken. På forhånd var utfordringen at Godset kun hadde to dagers restitusjon i beina etter forrige hjemmeseier mot Stabæk søndag.

Men det så ikke ut til å prege laget over hodet.

Tre mål på 11 minutter

Da lagene kom på banen etter en målløs førsteomgang var det nemlig lite som minnet om slitne Godset-bein.

Strømsgodset scoret tre mål på 11 minutter - og lekte seg tidvis med svimle Odd-spillerne mens hjemmefansen danset disko på tribunen.

Ipalibo Jack, som senere i kampen skulle bli byttet ut med skade, åpnet scoringsfesten med 1-0 på en «suser» fra omlag 20 meter før det var spilt fem minutter.

Deretter var målsniken Tobias Gulliksen frempå med nettkjenning: Unggutten fra Konnerud plasserte ballen i hjørnet etter innlegg på spiss vinkel fra Halldor Stenevik - som igjen ble spilt fram av Lars Vilsvik.

3-0 og punktering av kampen sørget kongen av Godset-midtbanen, Herman Stengel for i det 60. minutt. Da alle forventet et frispark-innlegg fra distanse mot sidelinja, la Stengel isteden ballen i en lang bue over hele forsvarsrekka til Odd inkludert målvakt, og helt borte i det lengste hjørnet: En perlescoring.

Resten av matchen hadde drammenserne god kontroll på, og var aldri truet av gjestene fra Skien.

Hopp på tabellen

Etter midtuke-triumfen på Marienlyst begynner hjemmestatistikken til Strømsgodset å bli hyggelig lesning - rekken av ubeseirede kamper begynner å bli lang.

Laget har nå klatret til en 8. plass på tabellen etter to kjappe trepoengere og totalt 19 poeng, og snek seg dessuten også foran Odd på målforskjell. Flesteparten av lagene foran har dessuten fortsatt én kamp mer spilt.

Neste serierunde spilles borte mot Haugeund om én uke - før det er det klart for første runde i cupen, borte mot Hønefoss søndag førstkommende.