ANNONSØRINNHOLD:

Strømtiltakene som faktisk fungerer

Denne teksten er kommersiell markedsføring og inneholder annonselenker

Det har vært mye snakk om dyre strømpriser den siste tiden, og det er ikke uten grunn at mange leter etter måter å spare på. Strømmen har blitt enormt dyrt her i landet den siste tiden, og kalde, mørke dager gjør det ikke billigere. Heldigvis finnes det noen tiltak som fungerer, og som man kan ta for å gjøre det litt billigere å leve.

Skru ned strømmen der du ikke er

Hvis du er interessert i å spare strøm om vinteren, så kan det være en god ide å skru ned strømmen der du ikke er. Dette kan for eksempel være på hytta om du skal feire jul hjemme, eller omvendt. Man skal dog huske at det ikke er lurt å skru strømmen helt av, særlig om det er kaldt ute, da rør og andre ting kan fryse og bli ødelagt. Hold en passende temperatur i boligen, men skru gjerne lys og apparater som kjøleskap av, dersom dette ikke brukes.

Planlegg vasken

Noe av det som tar aller mest strøm, er oppvarming. Dette gjelder også når du skal vaske klær, fordi vannet du vasker med skal varmes opp. Det er mange måter å spare strøm her, og gjøre det litt billigere. Du kan blant annet vurdere å vaske på lavere grader eller kjøre kortere vasker, dersom dette er nok for å friske opp klærne dine.

Det er også lurt å planlegge når du skal vaske da strømmen kan være billigere på et tidspunkt, og å fylle maskinen så mere kan bli vasket om gangen. Husk å aldri bruke tørketrommel når du ikke er hjemme, eller om natten, da dette er svært brannfarlig og kan føre til total ødeleggelse av brann.

Vær oppmerksom

Når det kommer til å spare strøm, så handler det som oftest om å være litt ekstra oppmerksom. Ser man på tips for å spare strøm, så er dette en gjenganger. Det er for eksempel lurt å lufte i svært korte men effektive perioder. Trenger du frisk luft innendørs kan det holde å åpne et vindu eller en dør i kun noen minutter. Vær også ekstra oppmerksom på å skru av varme og lys i rom du ikke er i. Du trenger for eksempel ikke lys på soverommet om du oppholder deg i stua.

I dusjen kan man også ta flere valg for å spare på strøm. Du bør blant annet ta korte dusjer, og skru av vannet mens du såper deg inn. Når du venter på at vannet skal bli varmt kan du gjerne samle det opp og bruke det til for eksempel vanning av blomster eller vasking av gulv.

Det er mange ting man kan gjøre for å spare på strømmen, men noe må man dessverre belage seg på å bruke nå om vinteren. Vi får det svært kaldt her oppe i nord, og det er mørkt store deler av året. Da er det viktig at man har varme slik at du selv holder deg varm, og for at huset skal overleve kulden. Du kan selvsagt skru ned varmekablene og fyre med ved eller kle på deg litt ekstra for å spare.

Powered by Labrador CMS