ANNONSØRINNHOLD:

Tips til vedlikehold av din sofa!

Denne teksten er kommersiell markedsføring fra livingoutlet.no og inneholder annonselenker

Før du tar sofaen i bruk bør du impregnere sofaen med tekstilimpregnering for sofaer som er trukket i tekstil. Har du kjøpt skinnsofa bør du bruke impregnering for skinn. Da blir sofaen mer slitesterk og holder seg fin i lang tid.

Jevnlig rengjøring er viktig, uavhengig av hva slags type sofa du har. Fett, smuss og støv sliter på sofaens overflater, så pass på å støvsuge jevnlig. Når vi sitter eller ligger i sofaen kommer kroppen i kontakt med tekstilet eller skinnet på sofaen. Svette påvirker trekket på sofaen negativt (dette gjelder både tekstil og skinnsofaer), vær påpasselig med å vaske og tørke av sofaen med jevne mellomrom. Ved rengjøring av sofaen er det viktig at du bruker en fuktig bomullsklut (noen polyester/microfiber kluter virker negativt på tekstil som er syntetiske) uten såpe eller med mildsåpe avhengig av tekstilet på sofaen. Det er viktig at du fukter en hel flate av gangen til nærmeste søm for å unngå vannmerker.

For å ikke skape vannmerker på skinnsofaer anbefales det kun å bruke en fuktig klut på selve flekken uten såpe eller kjemikaler. Videre er det viktig å rengjøre de stedene på sofaen der kroppen (huden) møter trekker, særlig på armlene, nakkestøtter, øverst på ryggputene og ytterst på sitteputene. Fett, svette og smuss tærer på skinnet da det øverste skinnlaget brytes ned. Dette kan føre til at fargen falmer eller blir mørkere da det trekker til seg fett. Vi anbefaler å impregnere din skinnsofa ofte, ca. hver 3-4 måned.

De fleste av våre sofaer har avtagbart trekk på sitte- og ryggputer. Selvom trekket kan tas av så må du følge vaskeanvisnignen for det aktuelle tekstilet. De fleste tekstiltyper skal ikke vaskes i maskin, kun 30 grader håndvask. I produktinformasjonen på din sofa og/eller seng står det spesifisert tekstil type og vaskehenvisning. Vasker du trekket i vaskemaskin selvom det står spesifisert at tekstil materialet ikke tåler dette, er det ingen reklamasjonsrett dersom tekstilet endrer utseende og karakter.

Mørke jeans/denim bukser kan avgi farge, glidelåser og knapper kan gi rifter i skinn og skade tekstilet på sofaen. Det er ikke reklamasjonsrett om tekstilet eller skinnet på sofaen ved formodning endrer farge på grunn av fargeavgivning fra klær, eller om man har vært så ueheldig at en glidelås fra en lomme har revnet materialet i sofaen.

Stuen er et sosialt sted og avslapningspunkt i hjemme. Mange sitter og spiser i sofaen foran TVen. Vær da oppmerksom på at skinn og stoff kan brytes ned av fet mat. Vær forsiktig med å ikke søle, tørk flekker av umiddelbart skulle du være uheldig. Selv små mengder fett fra mat/snacks (chips og popcorn) kan starte en nedbrytningsprosess. Hver også oppmerksom på at varme fra pc/laptop, tallerken fra microbølgeovnen kan sette merker på møblene.

Tekstil som velour, chenille/plysj kan skifte nyanser avhengig av hvordan lyset faller på materialet. Så kalte "sittespor" kan forekomme når luven trykkes ned (tekstilet), det vil si at man sitter eller ligger i sofaen. Det er ingen feil på tekstilet da, dette er en naturlig forekomst på disse typer tekstiler. Har man fått sittespor i sofaen sin er det ikke reklamasjon da det ikke er noe feil med et slikt type tekstil.

Nupping av stoff

Når tekstilet på sofaen kommer i kontakt med andre utestående fibrer i det daglige, enten ved at det blir vasket med klut av syntetisk materialet eller kommer i kontakt med en syntetiske klær. Så kan det oppstå at fibrene på sofaene tiltrekker seg det utestående stoffet og "baller seg sammen" til små nupper. Dette blir normalt ikke å anse som en produksjosnfeil og vil heller ikke være å anse som en reklamasjonsgrunn. Vi anbefaler også våre kunder å vaske trekket på sofaen og sengen med bomullsklut.

Powered by Labrador CMS